Tim & Sjaak op reis...

Viva la Bangkok

Siem Reap 22.36 @ saturday evening

Hallo lieve mensen,

Inmiddels aangekomen in The Kingdom Of Cambodia na een vermoeiende reis naar bangkok, vermoeiende tijd in bangkok en vermoeiende reis vanuit bangkok hierheen. Maarja hebben de busreizen overleefd, het visa weer gekregen, bijna doodgereden in een taxi ( sjaak bijna wiples gehad ) en nu rustig aan aan een biertje.

Bangkok: poe poe. Echt heeeel druk, veel winkels, veel kroegen en veel mensen. Eerste dag om uurtje of 7aangekomen beetje ontbijten, tukje gedaan, daarna tuk tuk genomen en toen weer terug op de befaamde Khao San Road, waar 's ochtends geen kip rondliep, lagen ze 's middags allemaal op de barbeque. En druk zeg...overal mensen, winkeltjes en iedereen verkoopt alles. Je kunt hier werkelijk alles kopen, van russische paspoorten tot van bierblikjes gemaakte tuk-tuks en van korte broeken tot aan ninja-sterren, niks is te gek. En het mooie; je hoeft niet eens te winkelen, als je gewoon met je biertje op het terras zit komen ze vanzelf met van alles aanzetten. Ja na één dag waren we dat weer zat dus toen maar met de minivan met 34 personen 3 uur langgereden tot in the middle of whoop whoop. Bridge over the river kwai gezien en overheen gelopen, tijgertje en luipaardje geaaid, wezen bamboo raften ( nou ja raften is een groot woord ), geluncht, gepoept ( lunch is pittig ), olifant gereden en even uitwaaien onder de waterval.
Daarna niet terug naar bangkok, nee want we hebben een woonboot en hij ligt aan de kwai. Dat was zeker ons ideaal, galachen met andere nederlanders ( ja het kan ), echt onweer en regen gezien en gaan slapen, wetende dat er ergens een muisje rondloopt. Deze keer niet lekgeprikt door de muggen en volgende dag vrolijk weer waterval bezocht ( life's good ).

Terug in Bangkok hadden we nog één dagje over dus tijd voor citytour...25 cent tuk-tuk in en op naar Big Buddha, Small Buddha, Lucky Buddha, Black Buddha, Pink Buddha? En uiteraard naar 32 verschillende winkels zodat meneer tuk ook nog commissie krijgt. Wij blij, hij blij jeeh.Avondje niet wezen uiteten in een restaurant maar straateten ( ja klinkt vreemd ), pannenkoekje hier, kipstokje daar, verse jus hier, halve haan daar...en slapen. Vandaag heel de dag in auto gezeten voor de reis naar Cambodja, waar we onderweg in onze taxi nog werden aangereden, wij geen schade, auto geen schade, dus vrolijk verder. Overmorgen naar Angkor wat...wij benieuwd, jullie benieuwd?

Groetjes de geluksvogels

lieverds,
goede reis naar Cambodga. Mochten jullie de gruwelen uit het verleden van de 20 ste eeuw daar gaan bekijken, wees een beetje voorzichtig, want het is echt heel erg wat daar met mensen zoals jullie en wij gebeurd is; de confrontatie met wat we elkaar kunnen andoen is misschien heftig.
Sterkte en liefs,
Hilde

ma

tim, word verhalen schrijver als je terug komt!!!!! weet zeker dat je daar succes mee krijg!!! lachu hoor. kuzzzz

Pa (Peter)

Het is echt geweldig om jullie verhalen te lezen, naast dat het informatief is, is het ook echt geweldig humoristisch geschreven (wie weet een schrijver in de dop). Fijn om jullie te kunnen volgen binnenkort weer een op skype?? in ieder geval veel plezier toegewenst en geniet van alles en van elkaar. Groetjes en kussen ook van Nisargo